23-08-2025, 09:54 PM
Ostatnio zdecydowałem się na przekłucie septum i wprost mówiąc jestem mało pytań o pielęgnację. Wiem, że także jak przy tatuażach, istotna jest higiena oraz prawidłowa pielęgnacja w liczbach tygodniach. Kiedy kupowałem zestawy do tatuażu do zadań, często spotykał w nich kolejne dane o dezynfekcji, płynach antybakteryjnych i pielęgnacji skóry – i myślę się, czy podobne zasady można odnieść jeszcze do nowoczesnego kolczyka w przegrodzie nosa.
Które posiadacie doświadczone metody, żeby septum świetnie się leczyło natomiast nie pojawiały się infekcje? Używacie soli fizjologicznej, specjalnych płynów do piercingu, czy wystarczy codzienna higiena? Że ktoś doradzi, ile trochę więcej trwa pełne gojenie również na co szczególnie znajdować w niniejszym momencie?
Chętnie posłucham Waszych doświadczeń i funkcjonalnych wskazówek, bo wiem, że koncepcja to jakieś, a bycie swoje.
Które posiadacie doświadczone metody, żeby septum świetnie się leczyło natomiast nie pojawiały się infekcje? Używacie soli fizjologicznej, specjalnych płynów do piercingu, czy wystarczy codzienna higiena? Że ktoś doradzi, ile trochę więcej trwa pełne gojenie również na co szczególnie znajdować w niniejszym momencie?
Chętnie posłucham Waszych doświadczeń i funkcjonalnych wskazówek, bo wiem, że koncepcja to jakieś, a bycie swoje.